104644425

Nastanak

Na jedan kilometer od Plava, u Republici Crnoj Gori, u Vojnom selu, na oko 6,5 ha porodičnog imanja braće Turković, smješteno je Komnenovo etno selo. Samo selo je zamišljeno kao mjesto koje vas vraća u nekadašnji život, podsjećajući na život predaka i njihovu vezanost za rodni kraj i rodno ognjište, na njihov način življenja. Uz mnoštvo detalja sakupljenih na ovim prostorima, uz korišćenje prirodnih materijala pri izgradnji, imate utisak da ste se vratili u život koji je bio itekako bezbrižniji nego sadašnji.

Ideja o izgradnji potekla je od Damjana Turkovića, najstarijeg od braće, koji je pre više od petnaest godina na istom mjestu iz ljubavi prema zavičaju i jezeru sagradio mali restoran. Prerana smrt ga zadesila na samom početku izgradnje. Na godišnjici njegove smrti, nedelju dana prije svečanog otvaranja hotela, u saobraćajnoj nesreći u Plavu, u petnaestoj godini, život je izgubio njegov bratanac Komnen. Vlasnik je po sinu nazvao selo a po bratu hotel.

Etno selo Komnenovo i Hotel „Kula Damjanova" na Plavskom jezeru su pravo odredište za ljubitelje očuvane prirode i blagorodnog odmora za dušu. U ovom jedinstvenom turistickom etno kompleksu dominiraju neobičan spoj kamena i drveta svojstven ovom planinskom podneblju, drveni nameštaj i oprema iskljucivo od prirodnih materijala, kameni zidovi, kamin, ćilimi, zemljano posuđe, hoklice, čineći autentični ambijent koji vraća u nekadašnji način života predaka i njihovu vekovnu borbu za opstanak na svojim ognjištima.

Pozovite + 382 (0) 67 638 311

Translate »